אפליקציות הם יישומים בעלי קוד גינארי המותאמות למערכת ההפעלה עליה הן יושבות, ולמעשה משמשות עסקים וארגונים בארץ ובעולם, בחדירה למוצר הנגיש ביותר ללקוחותיהם ולקהלי היעד שלהם: המכשיר הנייד האישי.

על מנת להשיג את הנגישות הרחבה ביותר חשוב לפתח אפליקציה המותאמת לשתי מערכות ההפעלה המובילות בשוק: מערכת ההפעלה אנדרואיד המשמשת את מרבית יצרני המכשירים הסלולאריים, ומערכת ההפעלה IOS  מבית חברת אפל, המשמשת בבלעדיות את מכשירי החברה: אייפונים ואייפדים.

על מנת לכסות את שתי מערכות ההפעלה הללו ולזכות בשוק משתמשים אפשריים רחב במיוחד נדרש פיתוח כפול: פיתוח אפליקציה הנתמכת על ידי כל מערכת הפעלה בנפרד. המשמעות היא יותר זמן פיתוח וכמובן עלות גבוהה יותר. במידה וקיימת מגבלה לפיתוח, לרוב מגבלה כלכלית, יש לבחור בין השתיים ולשם כך להכיר את היתרונות והחסרונות של כל מערכת הפעלה ביחס לפיתוח אפליקציות:

פיתוח אפליקציות לאנדרואיד:

  • אנדרואיד היא מערכת ההפעלה הפופולארית ביותר ומחזיקה במעל מ- 80% ממשתמשי הסלולארי בעולם. מטבע הדברים פיתוח אפליקציה לאנדרואיד תביא לחשיפה אפשרית והתקנה של יותר משתמשים.
  • הפצה- לאחר פיתוח האפליקציה העלאה שלה לחנות האפליקציות של גוגל היא פשוטה ומהירה, אינה מצריכה בדיקות ואישורים או מקצה שיפורים וניתנת להורדה של המשתמשים תוך שעות אחדות בלבד מרגע העלאתה לחנות.
  • פשטות טכנולוגית- מערכת אנדרואיד נשענת על פשטות טכנולוגית והתאמה למגוון רחב מאוד של צרכים ואפשרויות עיצוביות.
  • אבטחה- אפליקציות המותאמות לאנדרואיד ניתן להתקין גם על מחשבים ומכשירים נוספים, שלא דרך חנות האפליקציות. אפשרות זו מהווה חיסרון הן באבטחת המוצר והן בשליטה ומעקב על כמות המשתמשים.

פיתוח אפליקציות IOS  אפל:

  • איכות- אפל מקפידה על בדיקה מקיפה של כל אפליקציה בטרם אישורה ואינה מהססת להשיב את האפליקציה למפתח למקצה שיפורים במקרה הצורך. הגישה המחמירה גורמת למפתחים ובעלי האפליקציות להמתין לעתים שבוע ימים ויותר לאישור, אולם מבטיחה גם איכות תפעול ויעילות של האפליקציות.
  • קהל יעד- אמנם קהל היעד של אפל הוא מטבעו קטן יותר, אולם על פי מחקרים נמצא כי דווקא משתמשי אפל הם הצרכנים המוכנים להכניס את היד לכיס ביתר קלות, ולהשקיע ברכישה של אפליקציות בתשלום. במידה והאפליקציה שאתם מציעים מביאה עמה ערך מוסף שניתן לתמחר בכסף, כפי הנראה משתמשי אפל יהיו הראשונים לפרגן על כך.
  • סיכון- בפיתוח אפליקציה לאפל תמיד קיים הסיכון שהאפליקציה לא תאושר והעבודה סביבה תרד לטמיון. על מנת להימנע מסיטואציה שכזו מומלץ לעגן מראש ובחוזה כתוב את הנושא אל מול בית התוכנה לפיתוח אפליקציות אתו תעבדו, ולוודא כי מדובר בחברה מקצועית המכירה היטב את דרישות המערכת ומסוגלת לספק אותן.

חברתנו מספקת פיתוח אפליקציות מעוצבות וחכמות לעסקים ולארגונים, לכל מטרה. כל התקשרות תכלול היכרות עם צרכי הלקוח, אפיון מעמיק וקבלת החלטות בהתאם לצורך ולתקציב, לפיתוח האפליקציה בפלטפורמה המתאימה ביותר.